Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Budapest

Budapest School

Hírek

Partneriskolát keresünk

peter halacsy

A Budapest School magántanulók közössége, nem egy hivatalos közoktatási intézmény. A gyerekek tankötelezettségüket magántanulóként teljesítik, hogy minél inkább a gyerekek és a közösség egyedi  igényei szerint szervezhessük a tanulási környezetet. A Budapest Schoolban töltik a napjaikat, a tanárok segítségével fejlesztik egyéni képességeiket, félévente felkészülnek együtt a vizsgákra és az idejük többségében tevékenyen tanulnak érdeklődésüket és a közösségi igényeket követve.

Szabadon szervezzük a mindennapjainkat, nem köt minket semmilyen törvény és rendelet abban, hogy milyen tevékenységeket, milyen időrendben végezzünk . Így jobban tudunk a szülők, a gyerekek és a tanárok igényeire reagálni, számtalan érdekes módszert, gyakorlatot, megközelítést kipróbálhatunk attól függően, hogy az adott pillanatban mit tartunk a leginkább célravezetőnek.

A magántanulóság megítélése az országban vegyes. Sokkakban él az a hit, hogy a magántanulók elkényesztetett sportolók, vagy oltás- és evólucióellenes radikális keresztények, vagy csak a pilisi szentcsakrát látogatják iskola helyett. Mi nem ilyenek vagyunk. A mi közösségben szeretnénk, ha a gyerekekeink tanulnának legalább annyit, mint a közoktatásban, de valószínűleg még többet. Mi csak magunk megoldjuk ezt, mert hiszünk abban, hogy az államok által létrehozott 200 éves közoktatásban megszokottól nekünk kicsit másra van szükségünk.

Sok iskola kifejezetten rossz szemmel nézi, ha egy gyerek magántanuló. És nem csak azért, mert sokan félnek attól, ha nem hagyományos iskolába jár egy gyerek. Azért sem nagyon támogatott megoldás, mert az iskolák semmiféle anyagi hozzájárulást nem kapnak az extra adminisztrációért, amit  a magántanulók nyomon követése és vizsgáztatása kíván. Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy értsük: egy sima iskolának nem érdeke a mi tanulóinkat segíteni.

Sok szülő, sőt a gyereket felkészítő tanár is fél attól, hogy egy idegen, kiégett, autoriter tanár vizsgáztatja majd a gyereket, ezzel hatalmas traumát okozva. Nem kell pszichológusnak lennünk, hogy tudjuk: lehet, hogy ez a félelem a szülő vagy épp a tanár saját traumájára vezethető vissza, de igazából mindegy is. Ez a belső feszültség sokaknak jelenthet nehézséget.

Mindezekért elkezdtünk egy együttműködést a Pécs-Somogyi Általános Iskolával és a Lauder  Javne Iskolával. Ők a mi partner intézményeink, ahol a Budapest School diákjai magántanulók, de a mindennapokat nálunk töltik. Miért éri meg ez nekik?

  1. Közös programokat szervezünk a gyerekeknek, így minden gyerek kicsit ki tud szakadni a saját buborékunkból
  2. A tanárok sokat beszélgetnek arról, hogyan lehetne másképp szervezni a tanulást. Egymástól tanulhatnak, szakmai kört szervezünk.

  3. Projektheteket tartunk együtt, sőt lehetősgünk van valamelyik Play* workshopunkat a partner iskolában projekthétként megszerveznünk

  4. Brandjeink egymást erősítik

Szóval mi nem magántanuló státuszt kérünk, hanem együttműködést keresünk. És büszkén vagyunk a Pécs-Somogyi  és a Lauder iskolák stratégiai partnere. Jó ebbe a klubba tartoznunk.

Most ezt a kört szeretnénk bővíteni. Keresünk 1-2 iskolát, akikkel a 2017. tanévtől kezdve bővíthetjük együttműködésünket. Olyan iskolákat, akiktől tanulhatunk valamit, és akik úgy érzik, mi adhatunk valamit.

Jelentkezés június 20-ig emailben a Halácsy Péter emailjében..