Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Budapest

Budapest School

XI. kerületi helyszínt keresünk

Hírek

XI. kerületi helyszínt keresünk

peter halacsy

 Néha kiscsoportokban tanulnak az iskolások, ezért kisebb terek is kellenek, nem csak nagy osztálytermek.

Néha kiscsoportokban tanulnak az iskolások, ezért kisebb terek is kellenek, nem csak nagy osztálytermek.

A XI. kerületben kezdődött a Budapest School. Már két csoportunk van a Bartók Béla úton a Hadik fölött és a Móricz Zsigmond körtéren. Két 90nm körüli lakás 16-16 gyerekkel.

Mostanra készen állunk a bővítésre, szeretnénk még több gyereket fogadni a kerületben. Ehhez keresünk ingatlanokat.  Ha van olyan, ami szerinted nekünk érdekes lehet, kérlek ajánld. Alapelveink:

 1. Preferáljuk a bérletet, de ha egy ingatlant 20 év múlva is értelmesnek látunk, akkor hitelből meg is tudjuk venni.
 2. Az iskola legyen olyan hely, ahol a felnőttek is szívesen tartózkodnak. Inkább hasonlítson lakáshoz, irodához, co-working space-hez, mint egy hagyományos iskolához. Első kérdés: te el tudnál tölteni ott pár órát egy workshopon? Te szívesen tanulnál ott?
 3. 500nm felett kezdenek a helyek olyan furcsa, nagy intézménynek kinézni. Az nálunk a lélektani határ. Mi kicsi iskolákat csinálunk, ahol max 80 gyerek van egy helyen. Így még ismerik egymást. De a Pozsonyi úti bérletünk 350nm, és nagyon jól érezzük ott magunkat 40 gyerekkel. Szóval 100-500nm között.
 4. Legyenek nagy terek (ahol 20 gyerek körbe le tud ülni), és kisebb terek is (ahol 5 gyerek egy projekten tud dolgozni). Kábé mint a jó irodákban, ahol vannak nagy nyitott terek és kis meeting szobák.
 5. A város jól megközelíthető legyen az iskolából, és ne csak autóval. Nálunk a tanulók a városban élnek, a várost használják. Sokat barangolnak.
 6. A helyet el tudd képzelni délutáni iskolának: amikor a Budapest Schoolos gyerekek hazamennek, akkor szeretnénk egy újabb műszakot lenyomni más gyerekekkel. Példuál 6-18 éves gyerekek délután itt fognak 360 fokos videót szerkeszteni, vagy pszichodrámázni.
 7. Udvar, kert remek ha van, de nem feltétel: sok mozgásra van szüksége mindenkinek, de ezt a szomszédban is meg lehet tenni.  Legyen a közelben park, játszótér. Ha az közvetlen kapcsolatban van az épülettel, akkor extra pontokat adunk.
 Egy egyszerű szobában is tudnak tanulni a gyerekek. Mint a modern irodákat, mi is sokszor átrendezzük a teret attól függően, hogy éppen mire van szükség.

Egy egyszerű szobában is tudnak tanulni a gyerekek. Mint a modern irodákat, mi is sokszor átrendezzük a teret attól függően, hogy éppen mire van szükség.

Miket tudunk mi elképzelni:

 1. nem hasznosított üzlethelyiség, iroda, étterem, akármi, ami arra van kitalálva, hogy emberek bemennek, csinálnak valamit. A Pozsonyi úti iskolánk egy volt iroda, ami üzlethelyiségnek néz ki, de most iskola 
 2. hogy egy cégnek túl nagy épp az irodahelyisége, és egy részét bérletbe adná
 3. önkormányzatok megértik, hogy jó az, amit csinálunk, és helyes nekünk valamit kölcsön adni
 4. iskola szeretne egy kis bevételhez jutni, és egy részét kiadná
 5. nagyobb családi/villa házat kicsit átalakítunk
 6. egymás mellett több lakást kibérlünk
 7. vagy éppen valaki ingatlant akar fejleszteni, és közösen alakítjuk ki, mi meg jó bérlők leszünk sokáig