Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Budapest

Budapest School

web_suli_header_momo.jpg

Breznó (XI. kerület)

JELENTKEZZ HOZZÁNK MOST A BREZNÓBA!

  • Azonnali kezdéssel várjuk olyan 4-8 éves gyerekek szüleinek jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének a Budapest School óvodájába vagy iskolájába.

  • A jelentkezésről minden fontos információt és a kitöltendő formot is megtalálod a lenti gomb megnyomása után:

 

A Breznó mikróiskola története 2015-re nyúlik vissza. Akkor indult a Budapest School legelső csoportja, ami egy évvel később indult csoporttal összeköltözve 2017 szeptemberétől a XI. kerület Breznó közben, a BAH csomópont közelében működik. A 31 gyerek mellett jelenleg öt tanár tevékenykedik a mindennapokban. Öröm számunkra, hogy a legfiatalabb 5 éves és a legidősebb 8 éves gyermek együtt fedezheti fel a nagyvilágot a játékos tanulás során, természetesen az egyéni igényeikhez igazodva a közösség  által meghatározott ütemben.

A gyerekeknek ebben az évben az írás, olvasás és matematika tanulása mellett lehetőségük van science, angol nyelv, illetve népzenei, néptánc- és dráma foglalkozásokon részt venni, délutánonként választhatnak különböző sportolási lehetőségek közül, valamint programozhatnak, gitározhatnak vagy dobolhatnak, filmet készíthetnek vagy finomságokat süthetnek a tankonyhában. Az, hogy jövőre mi fog történni, azt elsősorban a gyerekek érdeklődése határozza meg.

A Breznóban az egyensúlyra, a tehetséggondozásból ismert gazdagításon van a súly. A hagyományos kiscsoportos óvoda keveredik a differenciált iskolával, és az általában iskola utáni foglalkozásokként ismert workshopokkal. A nagy közös kérdéskörök feldolgozása mellett havonta 1-2 hétig a gyerekek választhatják meg, hogy milyen témával foglalkozzunk egy adott időszakban.

2015-ben ezzel indítottuk a Hadik óvodát és még most is érvényesnek tartjuk a lényeget:

Boldog és alkotó tanárok, kis csoport, perszonalizált oktatás, projekt alapú tanulás, kevert életkorú csoportok, nincsenek fiús és lányos játékok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet. Nálunk az írás-olvasás oktatása a megértést szolgálja és egyszerre vezet be a szavak és a kódok világába. A mi sulinkban digitális nyelv és a beszélt nyelv kiegészítik egymást, és a felszabadult önkifejezés eszköze a forrasztás is lehet, nem csak a dalolás.

A tanár csapatot Bundschuh Hanna, Csóti Orsi, Fülöp Gabi, Lethenyei Fruzsi és Porteleki Sári alkotja. Rajtuk kívül hetente többször néhány külsős szakember is csatlakozik a Breznósok hétköznapjaihoz workshopok, illetve egyéni és csoportos fejlesztések formájában.

 

A hosszú távú cél az, hogy a tapasztalati úton megszerzett ismeretek és tudás által felkészüljenek az iskolára. A csoport a tervek szerint együttmarad "iskolásként" is a Budapest Schoolban. Addigra ők már otthonosan fognak mozogni a projekt alapú oktatás világában. Mindez persze mit sem ér a szülők közreműködése nélkül, akikkel szoros együttműködésben dolgoznak tanáraink a gyerekek fejlődése érdekében.

Tanáraink

A szülők többsége a tanárok alapján választja gyereke óvodáját és iskoláját. És ez helyes, hiszen a tanárok lesznek a gyerekek példaképei, kísérői. Budapest Schoolnak első prioritása, hogy a tanárok kreatív alkotóként, önálló vezetőként tudják a csoport számára legjobb utat megtalálni.

Hisszük, hogy diverz, jól működő tanári csapat a legjobb a gyerekeknek, ahol a tanárok ugyanúgy folyamatosan tanulnak, mint a gyerekek.