For English please click here

Nyílt Nap a Budapest School Rómaiban

2017. október 28-án 10:00 és 17:00 között várunk a Nánási út 97-ben!

Megismerheted a Budapest School Római új helyszínét és tanárait. A nyílt napon kipróbálhatod azokat a különleges programokat, amikben aztán a heti rendszerességű szakköreinken mélyülhetsz el.

Programok a nyílt napon: drónok bemutatója és kipróbálása, játék programozható robotokkal, a 3D nyomtatás titkai, Minecraft-építkezés és sok más meglepetés-játék

drone.jpg

PlayDrone

Bár gyerekjátéknak tűnik, a drónok precíz és biztonságos vezetése igényel némi tanulást és gyakorlást. A Budapest School Római helyszínén beltéri drón-versenypályát építünk, kihasználva a hat méteres belmagasságot. Nyílt napunkon profi oktatóink bemutatják, hogyan kell célra szállni, egy helyben lebegni vagy különböző akadályokat kikerülni.

A nyílt napon te is kipróbálhatod drónjaink vezetését! A keddenként 17:00-től tartott PlayDrone workshopon pedig komolyabban is elmélyülhetsz a drónpilóta élet kihívásaiban és megtanulhatod a biztonságos és magabiztos drónvezetést.

mbot.png

PlayTech

Az M-Bot programozható robotok sokféle feladat megoldására képesek. Követnek egy előre kijelölt vonalat, kikerülik az akadályokat és akár szumózásra is megtaníthatjuk őket. A robotokat a gyerekeknek fejlesztett saját programnyelvvel lehet programozni, amit megismerhetsz a nyílt napon. Ha már hallottál a Sratch-ről, akkor ezt is szeretni fogod, ha még nem, akkor azt is könnyen megtanulhatod majd később.

A PlayTech workshopunkon (keddenként 17:00-től) a digital making területét fedezzük fel a gyerekekkel: a kézművességet és a barkácsolást ötvözzük high-tech dolgokkal, elektronikai eszközökkel és digitális alkatrészekkel. A cél a technológiák megismerése mellett az  alkotás, kreativitás, önbizalom, csoportmunka, kitartás, és annak megélése, hogy a környezetünket tudjuk és lehet változtatni új ötleteink segítségével.

craft.jpg

PlayCraft

Minecraft. Kell-e bemutatnunk ezt a játékot? Ugye, hogy nem. A nyílt napon viszont különleges építési kihívás vár majd: meg tudod-e építeni az épületünket egy villámgyors bejárás után fejből?

A BudapestCraft nevű workshopunkon három hétvégi napon látogatást teszünk a főváros egy-egy izgalmas közlekedési, kulturális és közmű-vállalatánál, ahol szakemberek mutatják be, hogyan szervezik a közlekedést, hova tűnik a színész a színpadról, mi lesz a szelektíven gyűjtött hulladékkal. A hétvégi alkalmakat követően négy hétközi pénteki napon építik meg a gyerekek a meglátogatott intézményt, melynek során a célunk, hogy a gyerekek megtanuljanak együttműködni, és közösen alkotni a digitális térben. 

CraftBot.jpg

3D Printer

Nemrég még egy űrutazás technológiája volt, ma pedig elérhető BPSRómai parti helyszínén is. A nyílt napon megnézheted működés közben és meg is tapogathatod a 3D printerrel készült tárgyakat.

A PlayTech nevű workshopunkon a robotok programozása mellett a 3D printerrel is alkothatsz tárgyakat, amiket aztán haza is vihetsz magaddal. Egyedi kulcstartó vagy valamilyen ügyes szerkezet, ami semmilyen boltban nem kapható? Csak a fantáziád szab határt (na meg a printer működési mérete...)

A nyílt napon a fenti játékok mellett találkozhatsz tanárainkkal, akik a 3-8 év közötti gyerekeknek és érdeklődő szüleiknek szívesen ismertetik a BPS módszereit és a projekt-alapú oktatást.

Ha megéheznél a tanulás közben, akkor rétes, tea, és a szülőket forralt bor segíti majd át a holtponton. A regisztrációkor kapott kupon ellenében kaphatod meg ezeket a finomságokat.

A nyílt napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ráadásul a résztvevők között kisorsolunk három fő részére egy-egy ingyenes részvételi lehetőséget a kedvenc szakkörödre (PlayDrone, Playtech, PlayCraft), aminek értéke egyenként 88.000 Ft!

Regisztráció:

powered by Typeform