Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Budapest

Budapest School

IMG_0077.JPG

Iskolaalapítóknak

Keresünk lelkes szülőket, akik szeretnének a gyerekeiknek egy Budapest School iskolát építeni.

 

Keresünk lelkes szülőket, akik szeretnének a gyerekeiknek egy Budapest School iskolát építeni.

Feltételek

  • Van legalább egy gyereked, aki az iskolába járna. Ez a legjobb biztosíték nekünk. A saját gyereke általában elég jó motiváció mindenkinek, hogy keményen dolgozva jó iskolát építsen.

  • Van tapasztalatod emberek menedzselésében. Segítünk mindenben, de neked kell majd a tanárokat felvenned és vezetned, csapatot kovácsolni belőlük és végül kimenedzselned magad ebből a pozícióból.

  • Van tapasztalatod projektmenedzsmentben, problémák megoldásában. Kell majd ingatlant találni, berendezni, nyílt napokat szervezni, érdeklődőkkel kommunikálni, pénzügyi terveket szerkeszteni, stb. Rengeteg tennivaló, sok telefonálás, sok párhuzamos dolog.

  • Budapesten vagy valamelyik megyeszékhelyen szeretnél 3-10 év közötti gyerekeknek szóló “álatlános” óvodát/iskolát nyitni. Fokozatosan szeretnénk bővülni, abban magabiztosak vagyunk, hogy ezeken a helyeken, ilyen korosztálynak tudunk iskolát indítani. Hosszú távon (2-3 év alatt) további helyeket is be fogunk vonni, de 2019-ben csak ezekre a helyekre tudunk koncentrálni.

  • Tudsz heti 4 napot iskolaalapítással foglalkozni a következő 1 évben és utána is kb. heti 1-2 napod, miután stabilizálódott a csapat. Konkrétan például a szerda délelőttjeidet a budapesti irodánkban tudod tölteni meetingeken.

  • Bírod a stresszt. Nem könnyű iskolát indítani. Sok az érzelem, sok a bizonytalanság, kevés a hála. Emberek a gyerekeiket rád bízzák és elvárják, hogy jót csinálj nekik, akkor is, ha te még nem igazán tudod, hogyan lehetne. Eleinte sok dolog nem működik, szép lassan lehet fejleszteni a csoportokat és mindig lesz pár ember, aki felhívja rá a figyelmed, hogy még nem tökéletes minden.

  • Van 5-15 millió forintod, amit az első évben bele tudsz rakni a csoportba, ha szükség van rá (mert pl. nem sikerül elég gyereket felvenni) és OK neked, ha kb a 3. évtől tudod csak ezt apránként visszakapni, amikor már van sok gyerek, a csapatok megerősödtek és a tanárok annyira hatékonyak, hogy jobb a tanár/diák arány. Persze az is benne van a pakliban, hogy teljesen bukik a vállalkozás és nem kapod vissza a pénzed, de olyat is láttunk már, hogy ennél kevesebbet kellett belerakni a csapatba. Mondhatnánk azt is, hogy szereted a pénzedet kimondottan rossz befektetésekbe tenni, ha ezzel egy számodra szimpatikus ügyet támogathatsz.

Előny, ha...

  • Van már tapasztalt tanár jelölted. Tapasztalt tanárt találni az egyik legnagyobb kihívás lesz az indulásnál. Ha ez már megvan, sokkal simább lesz az egész út.

  • Van már ingatlanod. Egy iskola költségvetésének kb 20%-a az ingatlanra szokott elmenni. Ha neked van már egy ingyen használható ingatlanod, sokkal egyszerűbb lesz pénzügyileg fenntartható állapotba eljutni a csapattal.

  • Van már fixen több család, aki hozzád járna és tud támogatást fizetni (mert például azon szeretnél együtt dolgozni, hogy a meglévő ovitok alakuljon iskolává).

Mit kínálunk

A Budapest School alapítói és a többi iskola vezetője lesz a csapatod, a partnereid. Ez azt jelenti, hogy gyakran beszélünk, sok támogatást kapsz tőlünk, bevonjuk egymást a döntéseinkbe, de a te iskolád sikere leginkább rajtad áll vagy bukik. Ez nem egy tradicionális franchise, ma nem tudjuk odaadni az 500 oldalas “útmutatót”, ami azt is elmondja melyik nyomdából rendeld a bejárat fölé a Budapest School táblát. Inkább beszélgetünk és közösen oldunk meg problémákat. A saját tapasztalatainkat szívesen megosztjuk, sokat tudunk arról, hogy mi működik egy-egy iskolában, mik a fő kihívások, milyen egyéb faktorokat kell megfontolni. Több éve hibázunk és tanulunk belőle, de még nem követtünk el minden hibát és sajnos a tanulságok többsége csak a fejünkben van egyelőre.

A Budapest School mikroiskolák hálózata. Az iskolák pénzügyileg függetlenek -- szülői hozzájárulásokból elő kell teremteniük a pénzt, amit utána tanárokra, ingatlanra és a hálózat fenntartására, fejlesztésére költenek. Az iskolák viszonylag sok szabadságot kapnak. A központi csapatunktól főleg adminisztratív segítséget, minőségbiztosítást, közös tanulást és általánosságban segítséget kapnak az iskolák, de igazából a tanárokon múlik, hogy milyen lesz az iskola.

Miután jelentkeztél, felvesszük veled a kapcsolatot, elkezdünk ismerkedni és amikor te is és mi is elég biztosak vagyunk abban, hogy együtt akarunk dolgozni, meghirdetjük a nagyvilágnak. Ezután kezdődik a munka neheze.