2018 szeptemberi kezdéssel két új csoport is indul Szegeden! 6-7 éves iskolakezdő és 8-9 éves gyerekeket várunk a csoportokba. Ha érdekel, iratkozzatok fel a jelentkezési oldalunkon

Honnan indulunk? Erről mesélnek a szegedi BPS elindítói:

Tavaly nyáron, „egyszerűen és spontán módon” alakítottuk ki annak feltételeit, hogy a szegedi Waldorf Iskolát elhagyó/elhagyni kényszerülő nyolc család és az osztálytanító együtt maradhasson. A tanulócsoportban megélt eddigi tapasztalataink és személyes elköteleződésünk a szabad szellemű és progresszív oktatás mellett arra bátorítottak bennünket, hogy másoknak is felkínáljuk ezt a lehetőséget. Az oktatással kapcsolatos elképzeléseink nagymértékben megegyeznek a Budapest School ethoszával, ezért megpályáztuk és elnyertük a hálózati partneri státuszt, így az egyik első vidéki helyszínként, Szegeden is elindítjuk a Budapest School pedagógiai elvei szerint működő mikro-iskolánkat.

2018 szeptemberétől két csoportot tervezünk indítani: az egyik a gyermekeink korosztályához tartozó 3-4. osztályosok csoportja, míg a másik az iskolakezdő 1-2. osztályosoké. 

Szeged igen jelentős oktatási potenciállal rendelkezik, sok a jó iskola, és számos remek pedagógus is dolgozik a városban. Ennek ellenére az iskolarendszer túlszabályozott és rugalmatlan, a tanárok és a diákok pedig túlterheltek és gyakran motiválatlanok.

Szeptembertől lehetőség lesz, hogy mást válasszanak, és nagyon várjuk a csatlakozókat – szülőket, pedagógusokat, gyerekeket. És addig is, mi is ezen dolgozunk: szabadon dolgozó és alkotó tanárok, kis létszámú és kevert életkorú csoportok, személyre szabott oktatás, projekt alapú tanulás, a szociális és érzelmi képességek elismerése, fejlesztése.

A szegedi BPS alapítók (balról jobbra): Szénási Enikő Lilla, Fábián Zsolt, Vida Anikó, Rácz Lajos, Makk Eszter

fonix_szeged_bps.jpeg