Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Budapest

Budapest School

ÚJ: Szeged

2018 szeptemberi kezdéssel két új csoport is indul Szegeden! 6-7 éves iskolakezdő és 8-9 éves gyerekeket várunk a csoportokba. Ha érdekel, iratkozzatok fel a jelentkezési oldalunkon

Honnan indulunk? Erről mesélnek a szegedi BPS elindítói:

Tavaly nyáron, „egyszerűen és spontán módon” alakítottuk ki annak feltételeit, hogy a szegedi Waldorf Iskolát elhagyó/elhagyni kényszerülő nyolc család és az osztálytanító együtt maradhasson. A tanulócsoportban megélt eddigi tapasztalataink és személyes elköteleződésünk a szabad szellemű és progresszív oktatás mellett arra bátorítottak bennünket, hogy másoknak is felkínáljuk ezt a lehetőséget. Az oktatással kapcsolatos elképzeléseink nagymértékben megegyeznek a Budapest School ethoszával, ezért megpályáztuk és elnyertük a hálózati partneri státuszt, így az egyik első vidéki helyszínként, Szegeden is elindítjuk a Budapest School pedagógiai elvei szerint működő mikro-iskolánkat.

2018 szeptemberétől két csoportot tervezünk indítani: az egyik a gyermekeink korosztályához tartozó 3-4. osztályosok csoportja, míg a másik az iskolakezdő 1-2. osztályosoké. 

Szeged igen jelentős oktatási potenciállal rendelkezik, sok a jó iskola, és számos remek pedagógus is dolgozik a városban. Ennek ellenére az iskolarendszer túlszabályozott és rugalmatlan, a tanárok és a diákok pedig túlterheltek és gyakran motiválatlanok.

Szeptembertől lehetőség lesz, hogy mást válasszanak, és nagyon várjuk a csatlakozókat – szülőket, pedagógusokat, gyerekeket. És addig is, mi is ezen dolgozunk: szabadon dolgozó és alkotó tanárok, kis létszámú és kevert életkorú csoportok, személyre szabott oktatás, projekt alapú tanulás, a szociális és érzelmi képességek elismerése, fejlesztése.

A szegedi BPS alapítók (balról jobbra): Szénási Enikő Lilla, Fábián Zsolt, Vida Anikó, Rácz Lajos, Makk Eszter

fonix_szeged_bps.jpeg