Délután játszva tanulni? Nálunk lehet.

A Budapest School tanulási módszereit felhasználva azoknak a gyerekeknek is szeretnénk játékos módon érdekes és modern tudást adni, akik (még) nem a Budapest School iskoláiba járnak nappal. Ezért indítottuk délutáni és hétvégi programjainkat, ahol klubszerűen, minden héten azonos időben merülhetnek el az őket legjobban érdeklő területekben. A foglalkozások során képességeik fejlesztése mellett tanulhatnak a technológiai újdonságokról, gyakorolhatják a projekt-módszert és az együttműködés, önkifejezés új dimenzióit is megtapasztalhatják - miközben remekül szórakoznak.

Márciusban két témában indítunk új workshopokat, több helyszínen! Részletek itt lejebb görgetve, jelentkezni pedig ezen a linken tudtok.

PLAYTECH - digital making 8-12 éveseknek

Gyereked szeret vagy próbált már programozni? Érdeklik a robotok, az interaktív játékok? A foglalkozásokon kipróbáljuk és elsajátítjuk a gyerekeknek fejlesztett programnyelvet, az mBlock-ot és ennek segítségével irányítunk mBotokat illetve megismerjük a BBC-vel közösen fejlesztett Binary Bot DIMM-et és UFO-t. Ezekben a robotokban az a jó, hogy többféleképpen lehet őket szétszedni és összerakni, szenzoraik és a Makeblock Inventor Kit segítségével pedig számtalan izgalmas interaktív tárgyak alkothatunk. Amikor megtanulják, hogy egyszerű kapcsolókkal, érzékelőkkel a világra és leginkább a gyerekekre reagáló tárgyakat hozhatnak létre, akkor aztán elszabadul a kreativitás!

A robotika, a programozás, a 3D nyomtatás, a kütyüépítés ma már bárki számára elérhető. Műhelyünkben a digital making területét fedezzük fel a gyerekekkel: a kézművességet és a barkácsolást ötvözzük high-tech dolgokkal, elektronikai eszközökkel és digitális alkatrészekkel. A cél amellett, hogy megismerjék ezeket a technológiákat, az  alkotás, kreativitás, önbizalom, csoportmunka, kitartás, és annak megélése, hogy a környezetünket tudjuk változtatni.

Miközben megtanuljuk az eszközök használatát, a tervező és programozó ember gondolkodásmódja is elénk tárul, és miénk lesz az öröm, hogy képesek vagyunk csapatban alkotni. Itt megtekinthetitek egy korábbi, hasonló foglalkozásunkról készült videót.

Munkamódszerünk: Az első alkalmak során kipróbáljuk és megismerjük a rendelkezésre álló eszközöket, majd következik a tervezési folyamat, ahol a gyerekek maguk találják ki, majd hozzák létre a produktumokat az alapján, amiket korábban bemutattunk, saját vágyaik és kreativitásuk hozzáadásával.

A felnőttek biztosítják a kereteket, facilitálják a csapatokat, eszközöket adnak, ha szükséges képességeket, szemléletet fejlesztenek, fő feladatuk, hogy a felmerülő kérdésekre válaszoljanak.

Időpont2018. március 23-tól péntekenként, 17:30 - 19:00 óra

Helyszínek:

- BPS Római part, 1031 Budapest, Nánási út 97

Korosztály: 8-12 éves gyerekeknek

Létszám: max. 15 fő / helyszín (az egyes helyszínek minimum 10 jelentkező esetén indulnak)

Részvételi díj: 19.900 Ft/hó vagy 3 hónap egyben 55.000 Ft.

A részvételi díj nem tartalmazza a program során felhasznált robot vételárát, viszont a szakkörön részt vevők 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a robotokat a Budapest School Shopjában! A robotok megvásárlása nem kötelező, a foglalkozásokon biztosítunk eszközöket.

Jelentkezés ezen a linken.

PlayCRAFT - EGYIDŐBEN több helyen!

Építsd meg a környéked vagy a fantáziád legmenőbb épületeit és játssz együtt más Budapest School helyszíneken hackelő gyerekekkel! Egyidőben több helyen is beszállnak a csapatok az építésbe és a program végén virtuálisan bejárjuk egymás épületeit. A legjobb alkotások felkerülnek a Microsoft Magyarország országos programjának térképére, a Minecraftországba!

A programon minden gyerek mellett egy szülő részvétele is lehetséges, hogy közös élmény legyen a játék. Valószínűleg gyermeked már többet tud és jobban ismeri a Minecraft világát, mint te. Ha szeretnél egy nyelvet beszélni vele és közösen játszani, akkor tedd magad szabaddá péntek délutánonként és maradj te is ott a foglalkozásokon!

A három hónapos program végén a legjobb épület makettjét 3D printerrel a valóságban is elkészítjük.

Időpont: 2018. március 22-től csütörtökönként 17:30-19:00 között.

Helyszínek:

 

- BPS P10, 1137 Budapest, Pozsonyi út 10.

- BPS Római part, 1031 Budapest, Nánási út 97.

Korosztály: 8-12 éves gyerekeknek

Létszám: max. 15 fő / helyszín (az egyes helyszínek minimum 10 jelentkező esetén indulnak)

Részvételi díj: 19 900 HUF / hó vagy három hónap egy összegben 55.000 Ft.

Jelentkezés ezen a linken.